BIOGRAFIE

WIE IS ANDREA HAZES?

IK ZAL MIJ EVEN VOORSTELLEN:

IK BEN CAROLINE VAN BATENBURG

Geboren in Rotterdam – Hoogvliet op 15-04-1967 om 6.45 uur. 4100 Gram & 53 cm lang. Ik ben opgegroeid in Hoogvliet en heb daar tot mijn dertiende jaar gewoond.

Heb op de lagere school “De Schakel” gezeten en heb als vervolgopleiding “Zomerhof” in Rotterdam gedaan. Op mijn dertiende jaar kochten mijn ouders een Cafe Restaurant “De Brink” in Krimpen aan den IJssel en daar is het Hazes virus ontstaan. Ik was er van overtuigd dat ik zeker de zaak van mijn ouders ging overnemen of zeker in de horeca ging werken en heb daarna de “Culinaire Vakschool” in Groningen met glans door lopen. Nog geen 18 jaar en al 5 diploma’s op zak. Ik was er klaar voor.

Ik heb een aantal jaar in de horeca gewerkt bij hele mooie restaurants als restaurant kokin maar toen ik in 1989 mijn toenmalige man Cees leerde kennen ben ik in de Telecom verder gegaan.

En zo ontstond ons bedrijf “LEBA TELECOM”. Hij heet Leer van zijn achternaam en ik Batenburg dus zo onstond “LEBA” .We hadden ook nog een BV “BALE”. Eerst begonnen aan huis, later een winkeltje aan de Putsebocht in Rotterdam en nog later een mega pand aan de Pleinweg in Rotterdam.

Dit waren hele mooie jaren waarin wij de hele opkomst van de mobile telefoon hebben meegemaakt. Zo ook alle netwerken hebben zien ontstaan en alle providers. In 2001 hebben wij dit bedrijf verkocht om later weer een internet bedrijf op te zetten. Ook dat was weer een nieuwe leuke uitdaging en ook dat bleek een succes te zijn.

Ik ben in 2007 heb ik een zeer pijnlijke scheiding mee gemaakt. In dat jaar maakte ik ook een cruise met de tros zoals je kunt lezen op mijn website. En daar is het allemaal begonnen, ontstaan en geboren en wat geniet ik van deze move in mijn leven en carriere.

ANDREA HAZES IS BORN

EEN NIEUW BEGIN

In 2007 maakte ik samen met mijn tante en mijn ouders Gijs & Els een cruise met de Tros en vele Nederlandse artiesten naar Mexico, Cayman eilanden en Amerika. Aan boord heb ik weer vele leuke contacten met de artiesten opgebouwd en het was weer een groot feest. Op een gegeven moment is er aan boord een karaokeshow en de vraag of ik mee wilde doen. Nou dat wilde ik wel. Ik kan niet zingen; zei ik maar wel gek doen, nou kom maar op. Ik heb de eerste keer het nummer van Frank Etten gedaan , Leef als een Zigeuner en kreeg de hele zaal op z’n kop. Nog veel gekker ik won de eerste prijs. Een digitale camera met alles erop en eraan. Ik was helemaal in de gloria. De tweede keer dat er weer karaoke werd gehouden zat ik in de zaal en vroeg Angela van Sterren.nl of ik nog een keer mee wilde doen maar er werd wel gelijk verteld dat ik geen prijs meer kon winnen.

Nou dat vond ik geen probleem maar ik zei :ik kom wel incognito want anders kan ik straks niet meer normaal over die boot lopen. Hahahaha. Nou hoe kom je dan? Nou als Andrea Hazes. De Vrouwelijke Look a Like Andre Hazes. Mijn moeder een pak van mijn vader uit de hut gehaald, hoed erbij, blikkie bier, peukkie en mijn tante heeft bakkebaardjes getekend en een ringbaardje met haar oogpotloodje. En daar ging ik. Bloed, Zweet en Tranen. Nou die hele zaal uit zijn dak en de mensen waren zo verbaasd van de gelijkenis.

En tja de reactie waren zo overweldigend dat er een meteen grote wens begon te onstaan. Aan gezien ik ook groot fan ben van Wolter Kroes zou ik wel een duet met hem willen doen. Ik als Andrea Hazes het nummer Donker om je heen. Dat zou wat zijn.

TERUGKOMST NEDERLAND

ANDREA HAZES BLIJFT

Bij terug komst in Nederland bleef het maar leven en ben een echte Hazes outfit gaan aanschaffen en heb er een echte visagist bij gehaald om is te gaan proberen met haar een baardje en bakkenbaarden te maken. En intussen nog hier en daar een optreden gedaan als De Vrouwelijke Look a Like :Andrea Hazes gedaan en overal geweldige positieve reactie’s ontvangen.

Nou ik moet hier toch maar wat meer mee gaan doen.

In de zomer van 2008 doet SBS 6 een oproep voor het nieuwe programma “Fans”.

VERVOLG

SUCCES

Op 09-05-09 werd ik uitgenodigd door Paul de Leeuw, Mooi Weer De Leeuw. Ook daar kwam weer een wens in vervulling. Ik wilde graag eens opgemaakt worden door proffesionele visagsite’s en ook die wens ging in vervulling. Uiteindelijk heb ik nog in deut gestaan met Paul de Leeuw & Peter Beense en deden wij met zijn drieetje “Droomland”. Het is zo waanzinnig & geweldig,’’.

Ik heb besloten er nu helemaal voor te gaan. Ik had tot Augustus 2009 nog een internetbedrijf maar ik ben daar mee gestopt. Nu ga ik fulltime aan de slag als artiest en treed op als Andrea Hazes. ,,Dit had ik een jaar geleden toch niet kunnen bedenken?’’ Ik geniet ervan. Ik ben alleen, dus waarom niet?’’ In die moeilijke tijd had ik bijzonder veel aan de muziek van mijn grote idolen. ,,Ik heb veel dingen uit Andre’s & Wolter’s muziek gehaald. Hun muziek is zo herkenbaar, dan weet je dat je niet de enige bent.’’

Ik leerde in november 2011 een leuke lieve gescheiden man kennen met 2 zoontjes. Die man is Ronald en wij zijn inmiddels getrouwd. Mijn man sminckt mij voor de optredens. We verzorgen optredens in Nederland en buitenland.

HET

HEDEN

Inmiddels ben ik full time optredende artiest met een volle agenda. Het is zo geweldig om te doen. De emotie van de muziek van grootste volkszanger te mogen overbrengen.

Omdat ik een zeer betaalbare artiest ben heb ik veel werk. Reis door het hele land en ook buitenland heen en heb al diversen leuke dingen op me pad gehad. Ik heb meegewerkt aan programma’s: Fans, Vals Plat, Komen Eten, Shownieuws , RTV Rijnmond , Hollands Got Talent , Hart van Nederland SBS 6 , Tijd voor Max en ga zo maar door. De achtbaan is nog lang niet gestopt en ik geniet.

Mijn dokter zegt: Andrea Hazes zijn is je beste Medicijn. Dus daarom zijn jullie voorlopige nog niet van mij af.

Op 13 jarige leeftijd werd ik geconfronteerd met het feit dat mijn moeder een erfelijke ziekte draagt waardoor ik en mijn zusje ook de ziekte hebben. Partiële Lypo Dystrofie type Dunning. Een zeer zeldzame vetstofwisseling ziekte met vele nare bijwerkingen en hart en vaatziekte , diabetes. Om in leven te blijven slik ik 21 pillen per dag en sluit meerdere keren per dag insuline. Al meer dan 40 jaar ben ik kind aan huis in het Erasmus ziekenhuis. Elk kwartaal al 40 jaar lang krijg ik grote controle. Mijn apk-tje .

Heb al 6 x voor de hemelpoort gestaan maar ik heb nog teveel op mijn Bucketlist staan.

BENIEUWD NAAR HET LAATSTE NIEUWS?

VOLG ANDREA HAZES OP SOCIAL MEDIA

INSTAGRAM>
FACEBOOK>
TWITTER>
LINKEDIN>